T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / KABATAŞ - Kabataş Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçemiz

Kabataş Halk Eğitimi Merkezinin Tarihsel Gelişimi

1971 yılında belediye teşkilatı kurularak kasaba belediyesi halini alan Kabataş; 20 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı kanunla İlçe statüsüne kavuşup 14 Ağustos 1991 tarihinden sonra ilçe belediyesi olmuştur. İlçe statüsü alan Kabataş’a 1992 yılında Halk Eğitimi Merkezi açılmıştır. Kendiyle barışık, çevresine duyarlı, sosyal yönü kuvvetli, ülke ekonomisine katkı sağlayacak kursiyerler yetiştirmeyi kendine şiar edinmiş olan Kabataş Halk Eğitimi Merkezi, kurulduğu günden günümüze binlerce kursiyer yetiştirip vazifesini bihakkın yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. El Sanatları Teknolojileri, Giyim Üretim Teknolojileri, Din Eğitimi, Okuma Yazma, Spor, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Aile Okulu, Bilişim Teknolojileri Kurs Alan Dalları başta olmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce verilen 3776 kurs sayısından usta öğretici ve öğretmen başvurusu artı istekli kursiyerler olduğu müddetçe farkı kurslar verilmiş ve verilmektedir. Vermiş olduğu kurslarla öncü bir rol oynayan Kabataş Halk Eğitimi Merkezi, Ordu ilinde adeta öncü bir rol oynamaktadır.

 

Kabataş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kendisine ait hizmet binası olmayıp Kabataş Esnaf Kefalet Odası 2. Katında hizmet vermektedir.   Mahallelerde açılan kurslarda mahalli imkanlar kullanılmakta olup bu kurslara yakacak yardımı yapılmaktadır. Konumu uygun olan örgün eğitim kurumlarımızın bina ve öğretmenlerinden yararlanma yoluna gidilmektedir.

 

               Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır.

 

         Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının tüm iş ve işlemleri Merkezimize devredilmiştir. Açık öğretim ile ilgili kayıtlar merkezimiz tarafından yürütülmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2015 - Güncelleme: 09.11.2023 11:17 - Görüntülenme: 1445
  Beğen | 0  kişi beğendi